Kempo

Klubben kommer träna Kempo i tävlingsgrenarna Semikontakt och Submission.

Kempo är en combat sport med japanska rötter där man tränar allt från slag och spark, kast och markkamp till rena självförsvarssituationer med eller utan tillhyggen. Även inslag av kort stav (även kallat escrima/arnis) och mer traditionella vapen/bonderedskap förekommer.

Kempo tränas i dräkt/gi (svart/vit för vuxna och vit för barn) med tillhörande bälte. Bältesfärgerna börjar med vitt och går sedan till gult, orange, grönt, blått, lila, brunt och sist svart (inom det svarta finns sedan 10 dan grader). Graderingssystemet är uppdelat bland miniorer, juniorer och seniorer. Ca 8 år aktiv träning får man räkna med innan man når det svarta bältet.

Alla kan träna Kempo oavsett ålder. Några tränar för motionen och den allsidiga träningen och andra för att lära sig ett självförsvar.

Inom Kempo kan man även tävla, från små cuper hela vägen till VM. Tävlingsgrenarna är Knockdown, Semikontakt, Submission, Sjävförsvar och Kata. Många satsar på tävling men det är motionärerna som är den stora skaran. Sverige är ett litet land inom Kempo, internationellt sett, ändå har vi genom åren tagit hem en del VM guld.

Kempo Semikontakt
Kempo Submission

Ett viktigt årtal är 1996 då Kempon, i den tidens skepnad, såg dagens ljus för första gången. Från 2009 när Svensk Kempo anslöt sig internationellt har ett starkare band anknytigts mot bla Japan.

Läs mer om Kempons historia på Internationella Kempoförbundets hemsida http://www.kempoikf.com

%d bloggare gillar detta: